O a fa'amanuiaga o le fa'aaliga fa'aalia o le malamalama?

O a fa'amanuiaga o le fa'aaliga fa'aalia o le malamalama?I le avea ai o se faʻasalalauga faʻasalalau, e faʻaalia soo faʻaaliga faʻaalia o le LED io tatou olaga, ma o le manaʻoga mo faʻamatalaga faʻamatalaga faʻaleleia e faʻatatau i faʻaaliga faʻaalia o le LED ua faʻateleina foi.Sei o tatou talanoaina pe faapefea ona iloa le pupula o le fa'aaliga LED.
Muamua, seʻi o tatou malamalama pe o le a le susulu o le faʻaaliga LED:
O le susulu o le faʻamalama faʻamalama o le LED e faʻatatau i le malosi o le malamalama e tuʻuina atu e le tino malamalama, e taʻua o le malosi o le malamalama, faʻaalia i le MCD.O le susulu malamalama o le faʻaaliga faʻaalia o le faʻaaliga manino, lea e faʻasino i le faʻasinomaga atoatoa o le aofaʻi o le faʻamalamalamaga (luminous flux) o faʻaoga uma o le LED i le iunite voluma ma le faʻamalamalamaina i se mamao.
Fa'aaliga fa'aalia o le LED: I se fa'atonuga, o le malosi o le malamalama i le vaega o le eria.Ole iunite ole malamalama ole cd/m2.
O le susulu e tutusa ma le numera o LED i le iunite ma le susulu o le LED lava ia.O le susulu o le LED e fa'atatau sa'o i lona ta'avale i le taimi nei, ae o lona olaga e fa'atusatusa i le sikuea o lona taimi nei, o lea e le mafai ai ona fa'ateleina le fa'atupuina o le ta'avale i le sailiga o le susulu.I le tulaga tutusa, o le susulu o le faʻaaliga o le LED e faʻalagolago i meafaitino, afifiina ma le tele o le vaʻa LED na faʻaaogaina.O le tele o le pu, o le maualuga o le susulu;i le isi itu, o le maualalo o le malamalama.
O a la mea e mana'omia mo le susulu o le malamalama ambient mo le lau?
O mea e mana'omia mo le malamalama lautele e fa'apea:
(1) Fa'aaliga LED i totonu: >800CD/M2
(2) Fa'aaliga LED Semi-i totonu: >2000CD/M2
(3) Fa'aaliga LED i fafo (nofo i saute ma fa'asaga i matu): >4000CD/M2
(4) Fa'aaliga LED i fafo (nofo i matu ma fa'asaga i saute): > 8000CD/M2
O le tulaga lelei o fa'alava malamalama LED fa'atau atu i le maketi e le tutusa, ma o le tele o le susulu e le mafai ona fa'amaonia.O tagata fa'atau e fa'aseseina e le fa'alavelave fa'aletonu.O le tele o tagata e le maua le tomai e iloagofie ai le susulu o faʻaulu malamalama LED.O le mea lea, fai mai le au faioloa o le susulu e tutusa ma le susulu.Ma e faigata ona iloa i mata le lavalavā, faʻafefea la ona iloa?
1. Faʻafefea ona iloa le susulu o le faʻaaliga LED
1. Fai se sapalai eletise 3V DC e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi i le moli-emitting diode e oe lava ia.E sili ona fa'aoga se maa e fai ai.E mafai ona e fa'aogaina maa faamau se lua, tu'u i totonu o se tama'i paipa palasitika ma ta'ita'i atu i fafo ni su'esu'ega se lua e lelei ma leaga.O le si'usi'u pito e fai sa'o lava i se ki ma shrapnel.Pe a faʻaaogaina, o suʻesuʻega lelei ma le le lelei e fetaui ma fesoʻotaʻiga lelei ma le le lelei o le diode moli.I luga o le pine leaga, oomi ma uu le ki i le pito, ma o le paipa susulu o le a faʻamalama.
2. Lona lua, tu'u fa'atasi se photoresistor ma se multimeter numera e fai ai se masini fa'atau mama.Ta'ita'i le photoresistor i uaea manifinifi se lua ma fa'afeso'ota'i sa'o i peni e lua o le multimeter numera.O lo'o tu'u le multimeter ile tulaga 20K (fa'alagolago ile photoresistor, Taumafai e fai le faitauga ia sa'o pe a mafai).Manatua o le tau fuaina o le mea moni o le tau tetee o le photoresistor.O le mea lea, o le susulu o le malamalama, o le laʻititi foi lea o le tau.
3. Ave se diode moli-emitting LED ma fa'aoga le 3V o lo'o i luga e fa'amalamalama ai.O lo'o fa'asaga le ulu fa'amalama ma fa'alatalata i luga o le ata fa'apitoa o le photoresistor feso'ota'i.I le taimi nei, e faitau le multimeter e iloa ai le susulu o le LED.
2. O le maualuga o le faʻailoga tagata e faʻatatau i le maualuga o le susulu o se ata e mafai ona iloa e le mata o le tagata mai le pogisa i le paʻepaʻe.
O le lanu efuefu o le faʻaaliga faʻaalia o le LED e maualuga tele, lea e mafai ona oʻo atu i le 256 poʻo le 1024. Ae ui i lea, ona o le faʻatapulaʻaina o mata o le tagata i le susulu, e le mafai ona iloa atoatoa nei tulaga efuefu.I se isi faaupuga, e mafai ona foliga tutusa le tele o laʻasaga vavalalata o mata o le tagata.E lē gata i lea, e eseese foʻi le tomai o mata mai lea tagata i lea tagata.Mo faʻaaliga faʻaalia o le LED, o le maualuga o le maualuga o le iloa o mata o le tagata, sili atu, aua o le ata faʻaalia e mo tagata e vaʻaia uma.O le tele o le susulu maualuga e mafai e le mata o le tagata ona iloa, o le tele o le avanoa lanu o le faʻaaliga o le LED, ma sili atu le avanoa e faʻaalia ai lanu lanu.E mafai ona fa'ata'ita'iina le maualuga ole fa'ailoga tagata ile polokalame fa'apitoa.E masani lava, o le faʻaaliga faʻaaliga e mafai ona oʻo i le maualuga o le 20 pe sili atu, tusa lava pe o se tulaga lelei.
3. Manaoga mo le susulu ma le va'aiga pito:
O le susulu o le faʻaaliga faʻaalia i totonu e tatau ona sili atu i le 800cd / m2, ma o le susulu o le faʻaaliga lanu atoa i fafo e tatau ona i luga aʻe o le 1500cd / m2 e faʻamautinoa ai le faʻaogaina masani o le faʻaaliga LED, a leai o le a le manino le ata faʻaalia ona o le e maualalo tele le susulu.O le susulu e masani lava ona fuafua i le lelei o le paʻu o le LED.Ole tele ole pito va'ai e fa'atatau tonu i le au maimoa o le fa'aaliga LED, o le tele o le lelei.O le va'aiga mata'ina e masani lava ona fuafuaina e le afifi oti.


Taimi meli: Mati-31-2022
WhatsApp Online Chat!